1. Uslovi poslovanja

Ugovorne informacije Internet stranicom (u daljem tekstu: web lokacija, trgovina..) na teritoriju Bosne I Hercegovine upravlja kompanija;

 • MILMAKS d.o.o., Kralja MIlutina 1,
 • 79240 Kozarska Dubica,
 • Bosna I Hercegovina;
 • Poreski broj: 5673011100003598

Kompanija djeluje kao dobavljač usluga e-trgovine (u daljnjem tekstu “dobavljač”).

Da biste komunicirali s nama, ispunite obrazac za kontakt.

Po registraciji u sistem MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com ) posjetitelj dobiva korisničko ime – koje je isto kao i njegova adresa e-pošte – i lozinku. Registracija na web lokaciji nije uslov za kupovinu proizvoda – postoji i brza kupovina bez prijave u sistem. Opšti uslovi poslovanja bave se poslovanjem MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com ), korisnička prava i poslovni odnos između dobavljača i kupca ili posjetitelja web stranice.

2. Informacije potrebne prije kupovine na web stranici

Svi proizvodi sadrže informacije o njihovim karakteristikama, cijeni (uključujući PDV), troškovima isporuke i pravu na odustajanje od ugovora. Dostavljamo kurirskom kompanijom EuroExpress i standardnom poštom, ovisno o zemlji otpreme. Podaci o cijeni dostave i dobavljaču isporuke mogu se vidjeti prilikom narudžbe.

3. Proizvodi

Zbog prirode poslovanja putem World Wide Weba, ponuda MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com ) ažurira se i mijenja često i brzo. Cijene su predstavljene kao redovne cijene i online cijene. Redovne cijene su preporučene maloprodajne cijene proizvođača ili uvoznika ili cijene koje određuje dobavljač. Internetska cijena je cijena koja vrijedi u slučaju kupovine proizvoda putem web stranice MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com ). Snižene cijene primjenjuju se kada i za one proizvode kod kojih je to izričito navedeno. Za karakteristike i karakteristike proizvoda pogledajte njihove opise i fotografije. Rok isporuke predmeta na zalihi je unutar normalnih vremenskih okvira. Pogledajte odjeljak isporuke.

4. Proces kupovine

Na web straniciMILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com ) postupak kupovine odvija se u sljedećim jednostavnim koracima:

 1. Narudžba prihvaćena: Nakon slanja narudžbe, kupac e-poštom dobiva obavijest da je narudžba prihvaćena. Ako kupac želi otkazati narudžbu, to može učiniti u roku od jednog sata od slanja narudžbe, pisanim putem obavijestivši nas putem e-pošte – info@milmaks.com (sve dok je status narudžbe “Na čekanju”).
 2. Narudžba potvrđena: Ako kupac ne otkaže narudžbu, narudžba ide u daljnju obradu kada pružatelj pregleda narudžbu, provjeri dostupnost naručenih predmeta i potvrdi narudžbu ili je odbije s razlogom. Ponuđač može nazvati kupca na njegov kontakt telefon kako bi provjerio podatke ili osigurao tačnost isporuke. Kada se narudžba potvrdi, narudžba dobiva status „Potvrđeno“, „Obrada“ ili „Obrađeno“. Ponuđač e-poštom obavještava kupca o predviđenom vremenu isporuke. U ovoj fazi je neopozivo zaključen ugovor o kupovini naručenih predmeta između kupca i dobavljača.
 3. Roba otpremljena: Ponuđač robu priprema i šalje u dogovorenom roku, obavještavajući kupca putem e-maila (status narudžbe je „Poslano“ ili „Otpremljeno“. Kupac ima pravo odbiti robu u skladu sa zakonskim propisima) odredbama i u skladu sa uslovima MILMAKS d.o.o .( com ).
 4. Kupac prima originalni račun zajedno sa naručenim proizvodom ili e-poštom na adresu zabilježenu prilikom registracije na našoj web stranici.
 5. Pravo na povlačenje, povrat robe: vidi odjeljak Povrat proizvoda

5. Uslovi plaćanja

5.1 Zaključivanje ugovora

Korisniku koji kupuje proizvod izdajemo fiskalni račun. Kupoprodajni ugovor u obliku mrežne narudžbe čuva se u elektronskom obliku na našem serveru.

Klikom na dugme “Naruči” prihvatate na to da ste naručili i svjesni ste obaveze plaćanja. Od ovog trenutka sve cijene i ostali uslovi kupovine su fiksni i primjenjuju se na nas i na korisnika (kupca).

Prema Obligacionom zakoniku, kupac je dužan preuzeti naručeni paket i platiti otkupninu. Ako je naručena roba odbijena ili nije preuzeta, troškove poštarine i troškova povrata snosi kupac. Račun za troškove slanja daće se na izvršenje ili, predati kompaniji za oporavak.

Ako kupac želi odustati od ugovora prilikom daljinske kupovine (putem internet trgovine) bez navođenja razloga, mora nas pismeno obavijestiti (putem e-maila na info@milmaks.com ) da odustaje od ugovora u roku od 14 dana.

SAMO NE PRIHVATANJE PAKETA NE SMATRA TAKO ODUSTAJANJE OD UGOVORA, potrebno je pismeno obavijestiti u roku! Troškovi poštarine, međutim, ne nadoknađuju se u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Ako robu nije naručila osoba navedena u podacima, smatrat ćemo ovo zloupotrebom ličnih podataka i stvar ćemo predati organima za provođenje zakona. Svi podaci, uključujući IP broj računara sa kojeg je narudžba predana, biće predani.

Sve dodatne nadoplate (poput naknada za korištenje kartica ili drugih načina plaćanja), ako su potrebne, bit će izričito navedene. Morate se izričito složiti s doplatama za dodatne usluge. Generalno, ne naplaćujemo doplate za bilo koji oblik plaćanja ako nije izričito navedeno.

5.2 Načini plaćanja

Na stranici MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com . ) pružamo slijedeće načine plaćanja proizvoda:

 • Bankovnim transferom na račun MILMAKS d.o.o. prema ponudi / predračunu (trošak poštarine dodaje se na internetsku cijenu).

Naši bankovni podaci: MILMAKS d.o.o., Kralja Milutina 1, 79240 Kozarska Dubica. Banka: Sberbanka , na račun: 5673011100003598

 • Sa otkupom – putem kurirske službe EuroExpress (trošak dostave dodaje se na internetsku cijenu). Plaćanje kurirskom službom moguće je u gotovini. Plaćanje se vrši putem sigurnog sučeljavanja za plaćanje prije nego što vam kurir dostavi paket. Sučeljavanju za plaćanje pristupate putem veze koja se nalazi u obavijesti e-poštom o očekivanoj pošiljci koju vam je poslala kurirska služba EuroExpress.
 • Gotovinom, plaćanje prilikom ličnog preuzimanja na lokaciji internet trgovine na adresi: Milmaks d.o.o., Kralja Milutina 1, 79240 Kozarska Dubica.

5.3 Cjenovna diskriminacija

Kao državljanin EU, ne bismo vam trebali naplaćivati ​​višu cijenu za robu ili usluge zbog vašeg državljanstva ili zemlje u kojoj prebivate. Neke se cijene razlikuju samo ako postoji objektivan kriterijum koji ne zavisi o nacionalnosti, kao što je cijena poštarine

5.3 Obračun PDV-a

Pravilo je da potrošač plaća PDV samo jednom kada kupuje proizvod, po stopi zemlje u kojoj je izvršio kupovinu. Bosanskohercegovačka  stopa PDV-a iznosi 17%.

MILMAKS d.o.o. za sada nije u sistemu PDV-a.

5.4 Cijene

Internetska cijena vrijedi za sve posjetitelje web stranice MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com . ). Registracija u sistem nije uslov za kupovinu u internet trgovini i nije uslov za kupovinu po internetskoj cijeni. Sve cijene uključuju PDV, osim ako nije izričito navedeno ili nismo u sistemu PDV-a. Cijene vrijede u trenutku naručivanja i nemaju unaprijed utvrđenu validnost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja svim načinima plaćanja koje nudi web stranica, pod opštim uslovima.

Uprkos ogromnim naporima da se pruže najnovije i najtačnije informacije, informacije o cijenama mogu biti netačne. U ovom slučaju, ili u slučaju da se cijena predmeta promijeni tokom obrade narudžbe, dobavljač će omogućiti kupcu da odustane od kupovine, a istovremeno će ponuđač ponuditi kupcu rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca zaključuje se u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac dobiva elektronsku poruku o statusu “Potvrđena narudžba”). Od ovog trenutka, sve cijene i ostali uslovi su fiksni i primjenjuju se na dobavljača i kupca.

5.5 Sigurnost kupovine

Radi vaše bezbjednosti, MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com . ) nikada neće tražiti bankovne podatke ili brojeve računa. Vaša adresa nam je potrebna samo za plaćanje putem fakture s plaćanjem unaprijed ili pouzećem. Tako smo postigli da je kupovina u internet trgovini MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com . ) potpuno sigurna.

6. Dostava

Svi proizvodi sadrže informacije o troškovima isporuke. To je vidljivo kada izvršite narudžbu i odaberete željeni način isporuke.

Ponuđač će robu ili usluge isporučiti u dogovorenom roku. Ugovorni partner za dostavu pošiljki je kurirska služba EuroExpress, ali dobavljač zadržava pravo da odabere drugu dostavnu službu ako će moći efikasnije ispuniti narudžbu. Proizvodi na zalihi isporučit će se u roku od 1 do 3 radna dana od datuma konačne potvrde vaše narudžbe.

Dostava proizvoda naplaćuje se prema sledećem cjenovniku:

– Opšti troškovi isporuke pošiljke u Bosni I Hercegovini, bez obzira na težinu, ukupnu vrijednost ili mjesto isporuke su 7.00 KM (uključujući PDV).

– U slučaju posebne kampanje poštarina se ne naplaćuje (poštarinu plaća MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com . )

– U slučaju slanja izvan BIH, poštarina se naplaćuje prema cjenovniku prema težini – pošaljite upit e-poštom na info@milmaks.com.

6.1 Praćenje pošiljke

Da, možete pratiti pošiljke. Unesite broj paketa u mrežni portal za praćenje koji pripada odgovarajućem dobavljaču usluge praćenja. https://euroexpress.ba/pra%C4%87enje-po%C5%A1iljke.

6.2 Rok isporuke

Ovisi o dobu godine i stanju na putu.

Opšte je prihvaćeno da robu primite u roku od 1-2 dana kod kurirske kompanije EuroExpress. Dostave se obično obavljaju od 8 do 16 sati, od ponedjeljka do petka. Dostava nije dostupna tokom praznika, vikenda i državnih praznika. Obavještenje  ćete dobiti e-poštom ili SMS-om kada se očekuje isporuka paketa. Ako dođe do promjena u isporuci, blagovremeno ćemo vas obavijestiti na vaš kontakt broj ili e-adresu koju ste nam dali prilikom narudžbe.

Ako u trenutku dolaska kurira niste kod kuće / na poslu, dostavljač će vam poslati obavijest o neuspjehu dostave. Nazovite broj naveden u obavijesti da dogovorite ponovnu isporuku. Vaš kontakt broj obično povjerimo kuriru, osim ako se izričito tome ne protivite, kako bi vas mogao nazvati prije isporuke, ako je potrebno, i dogovoriti sastanak s vama. Obavijestite nas ako dugo nećete moći preuzeti paket.

Za više informacija o pošiljkama možete nazvati: 1331 – EuroExpress ili se raspitati putem e-maila: info@milmaks.com.

7. Garancija

Predmeti imaju garanciju. Garantni rokovi navedeni su na garantnom listu, u uputstvu ili na računu. Garancija važi prema uputstvima na garantnom listu i nakon podnošenja računa. Potrošači mogu zatražiti popravak ili besplatnu zamjenu ako popravak nije moguć. Predmet ćemo zamijeniti u dogledno vrijeme. Ako je proizvod korišten suprotno uputstvima za upotrebu ili je oštećen, a kupac je odgovoran za štetu, garancija se neće poštovati. Za više informacija pogledajte odjeljak “Povratak proizvoda” na web lokaciji.

8. Povratak proizvoda

Imate pravo otkazati ugovor u roku od 14 dana od prijema narudžbe.

Da biste ostvarili pravo otkaza, morate obavijestiti MILMAKS d.o.o. o vašoj odluci da otkažete ugovor bilo popunjavanjem obrasca za otkazivanje (pogledajte odjeljak Povratak) ili kontaktiranjem našeg tima za korisničku podršku na e-adresu; info@milmaks.com  s detaljnim opisom vašeg imena, adrese i broja narudžbe i da želite raskinuti ugovor.

To morate učiniti u roku od 14 dana od prijema narudžbe.

Zatim neoštećeni proizvod morate vratiti u originalnom pakovanju.

Troškove isporuke snosite sami.

Pažnja: Nije moguće vratiti proizvode za ličnu higijenu (četke za zube, četke za kosu).

Adresa za povrat je: MILMAKS d.o.o. Kralja Milutina 1, 79240 Kozarska Dubica, BIH Vratićemo cijenu koju ste platili za proizvod.

Troškove dostave u oba smjera (kupovina i povratak) snosite vi.

9. Pravo na jednake uslove

Svaki potrošač zaštićen je od nepravednih standardnih ugovornih uslova koji stvaraju nerazumnu neravnotežu na štetu potrošača. To se odnosi i na digitalno okruženje.

10. Komunikacija

Dobavljač će kontaktirati korisnika putem sredstava za komunikaciju na daljinu u vezi s narudžbom, osim ako se korisnik izričito ne protivi.

Što se tiče oglašavanja e-mailova ili vijesti, dobavljač će kontaktirati korisnika samo ako se korisnik izričito složi s takvom komunikacijom.

Takve reklamne poruke sadržavat će slijedeće komponente:

 • biće označeni kao reklamne poruke ili vijesti ili kao vijesti MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com . ),
 • pošiljalac – MILMAKS d.o.o. (vazdusnijonizatori.com . ) – biće jasno vidljivi,
 • razne kampanje, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve. Uslovi za učešće u njima takođe će biti jasno definisani,
 • način odjave od primanja reklamnih poruka bit će jasno predstavljen.

Želja davatelja usluge da ne prima reklamne poruke dobavljač će izričito poštovati i odmah ukloniti sa liste primalaca vijesti.

11. Izjava o odricanju odgovornosti

Dobavljač ulaže sve napore kako bi osigurao da podaci objavljeni na njegovim stranicama budu ažurni i tačni. Međutim, zbog prirode e-trgovine, karakteristike predmeta, vrijeme isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da dobavljač nije u mogućnosti ispraviti informacije na web lokaciji. U tom slučaju, dobavljač će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu da odustane od narudžbe ili zamijeni naručeni artikl. Dobavljač pokušava pružiti tačne fotografije prodajnih predmeta, ali mogu postojati razlike u boji proizvoda.

12. Zaštita ličnih podataka

Dobavljač se obavezuje trajno zaštititi sve lične podatke korisnika u skladu sa najnovijim zakonodavstvom . Dobavljač će koristiti lične podatke isključivo u svrhu ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i druge potrebne komunikacije. Podaci korisnika ni pod kojim okolnostima neće se prosljeđivati ​​neovlaštenim osobama. Korisnik je takođe odgovoran za zaštitu ličnih podataka osiguravajući sigurnost svog korisničkog imena i lozinke i odgovarajuću softversku (antivirusnu) zaštitu svog računara.

13. Žalbe i sporovi

Dobavljač se pridržava važećih zakona o zaštiti potrošača. Dobavljač nastoji ispuniti svoju dužnost uspostavljanja efikasnog sistema za rješavanje pritužbi i određivanja osobe s kojom (u slučaju problema) kupac može kontaktirati telefonom ili e-poštom. Prigovor se podnosi putem e-adrese; info@milmaks.com.  Žalbeni postupak je povjerljiv.

Za rješavanje sporova nadležan je Sud u Kozarskoj Dubici .

Shopping Cart