Ionex jonizatori

Kvalitet vazduha u prostorijama u kojima boravimo od ključnog je značaja za naše zdravlje. Jonizatori vazduha emituju negativne jone koji imaju brojne pozitivne efekte na vazduh prostora u kojem boravimo. Negativni joni osim što eliminišu toksine i polutante, takođe doprinose čistoći i svježini vazduha u prostoriji.

IONEX jonizatori za razliku od pročišćivača vazduha ne rade po principu filtracije vazduha. Razlog tome je činjenica da ni jedan filter nije u mogućnosti da zadrži submikronske čestice veličine 0.01 mikrona. Radi se o toksičnim i opasnim mikro česticama koje samo negativni joni imaju sposobnost da uklone iz vazduha. Emitovanjem negativnih jona iz vazduha se eliminišu i najsitnije čestice iz vazduha čime se spriječava njihovo udisanje i akumulacija u plućima.

Pozitivni efekti jonizatora vazduha potvrđeni su brojnim medicinskim studijama na institutima širom svijeta. Vazduh prostorije će biti 100% čist od čestica prašine, toksina, bakterija, virusa i alergena zahvaljujući fizičkim i hemijskim zakonima na kojima se zasniva princip IONEX tehnologije.

Šta su negativni joni?

Negativni joni su okom nevidljive, negativno naelektrisane čestice. Koncentracija ovih jona u našoj neposrednoj okolini značajno utiče na naše zdravlje kao i kvalitet vazduha koji udišemo. Povišene koncentracije negativnih jona najčešće nalazimo u prirodi u čistim i nezagađenim sredinama. Danas je, zahvaljujući napretku nauke i tehnologije, moguće povećati koncentraciju negativnih jona i u zatvorenim prostorijama, a IONEX jonizatori nam omogućavaju upravo to.

Za razliku od negativnih jona, pozitivni joni imaju negativan uticaj na zdravlje čovjeka. Povećana koncentracija pozitivnih jona u prostoriji dovodi do glavobolje, hroničnog umora i otežanog disanja. Pozitivni joni i ostali polutanti iz vazuha poput prašine, alergena, bakterija, virusa, duvanskog dima, hemikalija i sl. konstantno su prisutni u vazduhu koji udišemo što direktno utiče na naše zdravlje i raspoloženje.

Negativni joni vezuju pozitivne jone i  polutante iz vazduha, a zatim ih neutrališu. Neutralisane čestice gube svoja štetna svojstva te padaju na pod usljed djelovanja gravitacije. Čak se i najsitnije i najopasnije čestice veličine 0.01 mikrona ( dim cigarete, polen, aerosoli) uspješno neutrališu i eliminišu zahvaljujući djelovanju negativnih jona. Sitne čestice veličine manje od 0.01 mikrona predstavljaju najveću opasnost po zdravlje jer se biološki odbrambeni organizmi ne nose efikasno sa takvom vrstom zagađenja.

Pozitivni efekti negativnih jona

Negativni joni su temelj mnogih funkcija organizma, te se osjećamo izuzetno dobro kada je njihova koncentracija u okolini na optilmalnom nivou. U blizini vodopada koncentracija negativnih jona iznosi 50.000 po cm3, dok vazduh u zatvorenom prostoru sadrži samo 200 negativnih jona po cm3. IONEX jonizator proizvodi 45 miliona negativnih jona po cm3 u samo jednoj sekundi. To ga čini najboljim jonizatorom na tržištu i naboljim prijateljem vašeg zdravlja. Rezultat je 100% čist vazduh sa dovoljno negativnih jona koji jačaju imuni sistem i poboljšavaju vitalnost organizma. Visoka koncentracija negativnih jona od posebnog je značaja za osobe sa astmom, alergijama i visokim krvnim pritiskom jer ublažava i eliminiše simptome ovih bolesti.

Svjetski zdravstveni instititi dokazali su da negativni joni mogu imati brojne pozitivne efekte na ljudski organizam:

  • Smanjuju nivo stresa
  • Sprječavaju nastanak i razvoj respiratornih bolesti poput prehlade, astme ili bronhitisa
  • Smanjuju i ublažavaju bol
  • Regulišu nivo krvnog pritiska i otkucaja srca
  • Smanjuju nivo alergena u vazduhu
  • Poboljšavaju koncentraciju
  • Ublažavaju napetost i poboljšavaju kvalitet sna

Slovenski proizvođač IONEX napravio je korak napred, te zahvaljujući takozvanoj Leonarodos metodi emitovanja negativnih jona iz karbonske četke dolazi do potpunog uklanjanja simptoma astme, alergija i visokog krvnog pritiska nakon godinu dana korištenja.

Karbonska četka

Za razliku od jonizatora sa metalnim iglama ili plazma membranama koji oksiduju i proizvode štetan ozon, IONEX tehnologija se zasniva na principu stvaranja negativnih jona iz karbonske četke. Emitovanje negativnih jona iz četke napravljene od karbonskih vlakana garantuje dugoročne i primjetne rezultate.

Druga važna karakteristika jonizatora jeste da je element koji emituje negativne smješten na spoljašnjoj strani jonizatora čime se spriječava uništavanje negativnih jona na putu prema izlazu.

Shopping Cart