Kako vazdušni jonizatori pomažu u borbi protiv alergija

vazdusni jonizatori pomazu kod alergija

Najjednostavnije rečeno, alergije predstavljaju preosjetljivost ljudskog organizma na određene supstance koje nazivamo alergenima. Nakon što dođemo u kontakt sa alergenima, naš organizam daje jaku imunološku reakciju. U najčešće alergene spadaju grinje, plijesan, životinjska dlaka, razni lijekovi i pelud.

Biološka supstanca koja je, između ostalog, uključena u imunološki odgovor našeg organizma naziva se histamin. Kada dođemo u kontakt sa alergenom (polen npr.) naš organizam kreće da proizvodi histamin. Posljedično se javljaju razni simptomi poput glavobolje, umora, crvenila, poznatiji i kao alergijske reakcije.

Učinkovitost vazdušnih jonizatora protiv alergijskih reakcija

Jonizatori emituju negativne jone, koji dokazano djeluju kao efikasno rješenje kod povećanih nivoa histamina. Osim što smanjuju nivo histamina u krvi, oni takođe imaju sposobnost i da uklone alergene iz vazduha. Jonizator emituje negativne jone u vazduh prostorije koji za sebe vežu sve alergene (polen, prašinu, plijesan, životinjsku dlaku) i ostale štetne čestice iz vazduha. Kao rezultat, alergeni postaju dovoljno teški da padaju na tlo pod uticajem sile gravitacije, a budući da nisu u vazduhu ne postoji mogućnost njihovog udisanja.

Jonizatori vazduha rade dovoljno brzo kako bi vazduh u prostoriji održali neprekidno čistim. Drugim riječima, jonizator trajno uklanja alergene iz vazduha u prostoriji u kojoj je postavljen.

Osim što spriječava ulazak alergena u naše tijelo, jonizator na veoma pozitivan način utiče i na naše zdravlje. Naučnik dr. Alan Mortlock je radio opsežna istraživanja o prednostima negativnih jona po zdravlje. Istraživanjima je dokazano da je kod osoba koje su patile od simptoma peludne groznice, došlo do poboljšanja nakon samo 10 minuta udisanja negativnih jona. Osobe sa težim slučajevima alergija bilo je potrebno 4 mjeseca do potpunog izliječenja.

Naučne studije

Jonizatori vazduha postali su predmet istraživanja brojnih naučnika i ljekara koji su svojim pacijentima preporučivali jonsku terapiju. Biološki fakultet u Surreyu sproveo je test efikasnosti jonizatora kod osoba koje su imale peludnu groznicu. Studija je pokazala 71% efikasnosti kod pacijenata, bez pojave nuspojava.

Dr. Wehner iz SAD-a došao je do sličnih rezultata. Njegova istraživanja su poslužila kao temelj za liječenje respiratornih problema. Njegova istraživanja nastavili su prof. Bechgraard i prof. Bennevie, a njihova studija je obuhvatila 1000 osoba sa teškim slučajevima alergija. Svih 1000 osoba koje su bile izložene negativnim jonima odgovorili su pozitivno na terapiju, bez izuzetaka.

Razlika između IONEX i ostalih jonizatora – karbonska četka

Većina jonizatora uprkos svojoj efikasnosti pri tretiranju alergija takođe ima i jedan nedostatak – ozon. Jonizatori koji koriste metalne igle, plazmu ili membranske tehnologije emituju ozon koji ima štetna djelovanja na ljudski organizam. IONEX jonizatori su jedini jonizatori koji NE emituju ozon za šta je zaslužna patentirana tehnologija karbonskih četkica.

Karbonska četka omogućava udisanje negativnih jona direktno u blizini samog jonizatora. Još jedna prednost karbonske četke je ta šta stvara oko 45 miliona negativnih jona po cm3 u samo jednoj sekundi. Prema svjedočenjima zadovoljnih korisnika, IONEX jonska terapija im je pomogla da u potpunosti i trajno uklone sve simptome alergije.

Shopping Cart